حمیدرضا طیبی رییس جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه فعالیت جهاد دانشگاهی باید هدف، بازدهی خوب و در نتیجه توجیه کاری داشته باشد ،افزود: مهمترین فعالیت جهاد دانشگاهی عرضه فناوری است لذا تحقیقات جهاد دانشگاهی بایستی ماموریت محور باشد.
کد خبر: ۲۳۶۱۱۲
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۸ 26 May 2016
به گزارش تابناک کرمان و به نقل از ایسنا منطقه کویر، "حمیدرضا طیبی" امروز در جمع مدیران کل و روسای دانشگاه‌های جنوب کرمان اظهار داشت: سه فاکتور مهم پیشرفت توسعه فرهنگی و توسعه آموزشی برای آموزش و تربیت افراد مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه در جهاد دانشگاهی تلاش داریم که توان افراد را در این سه حوزه افزایش دهیم و در این راستا سرمایه‌گذاری کنیم و به دنبال توسعه اقتصاد دانش‌بنیان هستیم، افزود: ما باید در حوزه‌های اقتصادی، علمی و فناوری با سایر کشورها تعامل داشته باشیم و البته در زمینه علمی و پژوهشی باید متکی به خود باشیم.
رییس جهاددانشگاهی کشور با بیان اینکه دو برنامه در دستور کار داریم، ابراز داشت: یکی از اولویت‌ها برنامه‌ای است که در داخل خود جهاد دانشگاهی انجام می‌شود و آن تهیه برنامه‌های توسعه جهاد که باید دارای برنامه‌های شاخص باشد.
طیبی با بیان اینکه نقش جهاد دانشگاهی عرضه فناوری است که نظام جمهوری اسلامی از آن استفاده کند، تصریح کرد: مأموریت دیگری که به دستور مقام معظم رهبری آن را دنبال کردیم در راستای نقش جهاد در اجرای نقشه علمی کشور است.
وی با اشاره به اینکه هفت مأموریت برای جهاد دانشگاهی درنظر گرفته‌ایم، گفت: فعالیت در زمینه تحقیقات را در دستورکار قرار داده‌ایم که البته اعتبارات در این زمینه محدود است و تحقیقات باید در کشور مأموریت‌مدار باشد و تمام افراد همزمان بر روی سلول‌های بنیادی، نانو و ... در حوزه یکسان فعالیت نکنند.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور عنوان کرد: فعالیت‌ها در حوزه آموزش، پژوهش، فناوری و تحقیقات کاربردی باید منجر به تولید ثروت شود و مشکل اصلی ما منابع است که 20 درصد از بودجه عمومی ما دولتی و 80 درصد از کاربردی کردن فعالیت‌ها در حوزه علم و فناوری به دست می‌آید و با افزایش بودجه و اعتبارات جهاد دانشگاهی اقدامات خوبی صورت گرفته است.
طیبی با بیان اینکه از تمامی واحدها تقاضا داشته‌ایم بر مبنای ظرفیت‌های خود فعالیت‌ها را معرفی و در این راستا تحقیقات و پژوهش‌های لازم را انجام دهند،ادامه داد: باید در زمینه صنعت و معدن اقداماتی خوبی را انجام دهیم و پژوهشکده‌ای در این حوزه داریم که زمینه کار را برای این افراد فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه اصلی‌ترین هدف این است که واحدها دارای ظرفیت‌های خوبی باشند، گفت: امیدواریم در این راستا بتوانیم، گام‌های خوبی را برداریم و پارک علم و فناوری را در این حوزه راه‌اندازی کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور بیان داشت: در حوزه پزشکی علاقمند هستیم، علاوه بر بحث خدمات نظیر بانک خون بند‌ناف کارهای پژوهشی در زمینه پزشکی انجام دهیم و این بستگی دارد که مسؤولان استانی به چه میزان در این زمینه حمایت کنند.طیبی خاطر نشان کرد: استان کرمان دارای توانمندی‌ها و ظرفیت‌های بسیاری است و زیرساخت‌های پژوهشکده زلزله باید سریع‌تر انجام شود و اگر مسؤولان استانی همکاری کنند، برای توسعه هرچه بیشتر جهاد دانشگاهی کرمان گام‌های خوبی برداشته می‌شود.
معاون توسعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در این نشست گفت: این معاونت آمادگی لازم را برای افزایش کمک های مالی به شرکت های تحقیقاتی دانش بنیان و فعالیت های جهاد دانشگاهی دارد.
علیرضا دلیری افزود: با توجه به استقلال تعداد زیادی از ادارات کل در جنوب کرمان زمینه امضای تفاهم نامه های همکاری، تحقیقاتی و آموزشی بین این ادارات کل و جهاد دانشگاهی جنوب کرمان وجود دارد که باید از این ظرفیت استفاده کرد.
در ادامه فرماندار جیرفت هم گفت: جنوب استان کرمان با داشتن بیش از 20 هزار دانشجو و 17 دانشگاه یکی از مناطق دانشگاهی استان است که ظرفیت ایجاد زیرساخت های توسعه ای و تحقیقاتی تکمیلی را دارد.
احمد امینی روش افزود: تعداد 509 مرکز ترویجی، آموزشی و تحقیقاتی در حوزه جنوب استان کرمان وجود دارد که از این ظرفیت بایستی برای تولید علم به ثروت استفاده کرد.وی خاطرنشان کرد: حضور مستمر جهاد دانشگاهی در کنار مجموعه های علمی، فنی و تحقیقاتی نوید بخش تهیه نقشه راه بهتر برای توسعه جنوب استان است.
رئیس جهاد دانشگاهی استان کرمان هم با اشاره به ظرفیت خالی صنعت در جنوب کرمان گفت: معدل جمعیتی روستاهای این منطقه از معدل کشوری بالاتر است و این نشان از قشر بالای مولد در حوزه کشاورزی در جنوب کرمان دارد. 
رضا کامیاب مقدس افزود: اجرای کارهای تحقیقاتی در زمینه استفاده از انرژی های نو و پاک در جنوب استان کرمان زمینه ساز توسعه و استفاده از ظرفیت های منطقه است لذا باید در این زمینه بیشتر تلاش کرد.
وی از اجرای چند طرح تحقیقاتی نظیر آمایش استان و احیای تالاب جازموریان توسط کارشناسان و محققان جهاد دانشگاهی استان خبر داد و گفت: با فعال شدن پارک علم و فناوری و بانک خون بند ناف رویان در جیرفت در آینده شاهد توسعه فعالیت های علمی و تحقیقاتی بیشتری در حوزه جنوب استان خواهیم بود. 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار