مسئول دفاتر نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌های خوزستان گفت: حوزه‌های علمی از جمله حوزه‌های علمیه، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی به سلوک شهید استاد مرتضی مطهری بیشتر از دانش معلمی ایشان نیازمند هستند.
کد خبر: ۷۵۴۸۳۲
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۸ 18 June 2019

ایرج نظری در دوازدهمین جشنواره شهید مطهری که در تالار شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در سال گذشته برای تکمیل ظرفیت اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه، فعالیت‌های مختلفی انجام شد. ما در این زمینه کمبود زیادی داریم. ما نیمی از جمعیت هیات‌علمی‌مان را در دانشگاه نداریم. تعدادی از اعضای هیات علمی نیز هیات علمی تعهدی و... هستند که برای جبران کمبودها از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

به گزارش"تابناک" وی افزود: سال گذشته ما توانستیم 102 نفر عضو هیات علمی را به دانشگاه اضافه کنیم. برخی از آن‌ها نیز تبدیل وضعیت شدند که این مساله موجب افزایش ماندگاری و تعلق خاطر این افراد برای ادامه کار در دانشگاه می‌شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: از این 102 عضو هیات علمی جذب شده، 11 عضو هیات علمی، پژوهشی بودند. با این کار ظرفیت مناسبی برای اعضای هیات علمی پژوهشی ایجاد شد. به این ترتیب ما انتظار داریم، با افزوده شدن این افراد شاهد تحولی در وضعیت پژوهشی دانشگاه باشیم. این اعضای هیات علمی باید پلی میان بخش‌های بالینی و پایه باشند و بتوانند فرایندهای پژوهشی را تسریع و افزایش دهند.

نظری افزود: امسال در زمینه جذب اعضای هیات علمی هنوز ظرفیتی اعلام نشده است اما فکر می‌کنم در سطح وزارتخانه تصمیماتی در این زمینه گرفته شده است؛ امیدواریم در دانشگاه بتوانیم با جذب اعضای هیات علمی، این نقیصه را تا حد ممکن برطرف کنیم.

وی خطاب به اساتید این دانشگاه گفت: تلاش‌های شما موجب شد ما چهار فرآیند آموزشی برتر و نمونه در سطح کشور داشته باشیم که این مساله برای دانشگاه جای افتخار دارد و می‌تواند برای سایرین، تشویقی باشد تا آن‌ها نیز در سال‌های آینده در این زمینه فعالیت کنند و ما بتوانیم آموزش‌های خود را بر حسب نیازها و شیوه‌های روز پیش ببریم. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: با پیگیری مستمری که انجام شد، کلنگ مرکز جامع آزمون در دانشگاه زده شد و امیدواریم در 18 ماه آینده به بهره‌برداری برسد. به دلیل مسائل مالی و تغییراتی که در نرخ ارز رخ داد، نتوانستیم در اجرای برخی پروژه‌ها به قول خود عمل کنیم. یکی از آن‌ها توسعه دانشکده داروسازی و دندانپزشکی بود.

نظری ادامه داد: با توجه به اینکه منابع پروژه دانشکده داروسازی از طرف دانشگاه تامین می‌شد، شروع به کار مجدد در این دانشکده انجام شده است و اگر به همین منوال پیش برود، در مهر یا دی‌ماه این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد. بودجه تامین شده برای طرح توسعه دانشکده دندانپزشکی منابع ملی داشت و بودجه‌ای که برای آن در نظر گرفته شده بود، در حال حاضر کاملا مصرف شده و به همین دلیل این پروژه متوقف شد.

وی گفت: در قراردادها، پیمانکاری‌ها و واگذاری‌ها، مشکلاتی داریم که موجب عقب‌افتادگی طرح‌ها و پروژه‌های عمرانی می‌شود و وقت و انرژی زیادی را از ما می‌گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در بحث ارتقا اعضای هیات علمی در مجموع 14 دانشیار و 2 ارتقا از مرحله دانشیاری به استادی داشتیم. لازم است اساتید تلاش خود را در این زمینه بیشتر کنند. البته بسیاری از اساتید تلاش زیادی انجام داده‌اند و ارتقا آن‌ها در مرحله ارائه مدارک است و امیدواریم به زودی این کار نیز انجام شود. رسیدگی به پرونده‌های ارتقا، حساسیت بالایی دارد. دوستان ما در کمیته‌ها موظف هستند که نکات اخلاقی را در نظر بگیرند و باید تلاش کنند که مشکلاتی که در این حوزه در طول رسیدگی به پرونده‌ها پیش می‌آید، کمتر شود.

نظری تصریح کرد: یکی از بحث‌ها، پرداخت‌هایی است که در ازای زحمت همکاران انجام می‌شود. هزینه حق‌التدریس اعضای هیات علمی را ما توانسته‌ایم کاملا پرداخت کنیم و بدهی در این زمینه نداریم اما در پرداخت کارانه‌ها به‌خصوص برای اعضای هیات علمی تمام وقت که این کارانه‌ها بیشترین درآمد آن‌ها را تشکیل می‌دهد، به دلیل مسائل خارج دانشگاهی و عدم پرداخت به موقع سازمان‌های بیمه‌گر، عقب هستیم.

وی گفت: سازمان تامین اجتماعی از سال 96 تنها طلب بهمن و اسفند را به ما پرداخت کرده است. در سال 97 نیز تنها طلب چهار ماه را به صورت 60 درصد علی‌الحساب پرداخت کرده و مابقی ماه‌ها نیز پرداختی نداشته است. خدمات درمانی بیمه سلامت در این زمینه وضعیت بهتری دارد؛ این بیمه سال 96 را کاملا با ما تسویه کرده و 60 درصد هزینه‌های سال 97 را نیز پرداخت کرده است. دیگر بیمه‌ها نیز از نظر پرداختی‌های مالی چندان ضریب بالایی ندارند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: پیشنهاد شده است برای تسریع پرداخت‌ها، پرداختی اعضای هیات علمی تمام وقت به صورت جداگانه انجام شود که این پیشنهاد نیز در حال بررسی است.

همچنین حجت الاسلام سید محسن شفیعی اظهار داشت: سلوک شهید مطهری بیش از اندیشه و نظریات وی، ارجمند و قابل توجه است و این موضوع مورد غفلت واقع شده است.

وی افزود: سخنان، کتاب‌ها و تالیفات شهید مطهری به قدری پر دامنه است که ما را از توجه به شخصیت و سلوک استاد مطهری بازداشته است.

حجت الاسلام شفیعی بیان کرد: یکی از نکات کلیدی در توفیق استاد شهید مطهری این است که ایشان پیش از آن و بیش از آنکه بگوید به آنچه گفته عامل بوده است و شاید بخشی از ناکارآمدی و تأثیر گذار نبودن یک شخص این است که فاصله بین آنچه می‌گوید و آنچه انجام می‌دهد زیاد شده که به صورت قهری بر خروجی کار اثر می‌گذارد.

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌های خوزستان ادامه داد: در جشنواره شهید مطهری فراتر از بحث‌ها و نکات علمی و تخصصی به رویکرد معلمان در ارتباط با تربیت دانشجوها نیاز داریم.

وی با اشاره به اهمیت احساس عدالت دانشجو از سوی استاد اضافه کرد: گاهی دانشجو به غلط و یا صحیح این احساس برایش ایجاد می‌شود که با من به عدالت رفتار نشده است که گاهی این تصور غلط به دلیل حجم و یا بار سنگین استاد و یا کم حوصلگی ایجاد شده است که این موضوع می‌تواند هیمنه علمی استاد را در چشم دانشجو فرو ریزد.

حجت الاسلام شفیعی در خصوص تفاوت آموزش در فضای مجازی و حقیقی گفت: در فضای مجازی آموزه‌های علمی قابل انتقال است اما ارتباط و سلوک در هنگام تدریس و تأثیر گذاری در فضای مجازی به دست نمی‌آید.

مسئول دفاتر نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه‌های خوزستان بیان کرد: ارتباط می‌تواند سازنده باشد و سرنوشت یک دانشجو را عوض کند بنابراین نوع روش و سلوک استاد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی ادامه داد: آمار گیری و گزارش کار به ویژه در عرصه علمی مهم است اما مهم‌تر این است که جوان دانشجو باید در پایان دوره ارتباط علمی با استاد، احساس کند در مسیر زندگی تغییر ایجاد شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز گفت: جشنواره آموزشی شهید مطهری هرساله به بهانه ارزشیابی و کنترل فرآیندهای برتر آموزشی در سطح دانشگاه‌ها برگزار می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار