کد خبر: ۸۰۱۴۰۶
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۰۳:۱۲ 30 November 2019

به گزارش تابناک کرمان به نقل از ایسنا، در هفته‌های اخیر نزدیک به ۸ زلزله در استان فارس با بزرگای از ۲.۵ تا ۴.۳ ریشتر رخ داد که بیشتر این زلزله‌ها در جنوب فارس گزارش شد و شهرستان‌های “کازرون”، “لار”، “لامرد” و “شیراز” را درگیر کرد. به اعتقاد محققان این حوزه عوامل متعددی چون تغییرات آب و هوا و گسل‌های فعال در زلزله‌های این استان نقش دارند.

در حال حاضر استان فارس دارای سه گسل فعال و بنیادی به نام‌های “کازرون” معروف به “قطر-کازرون”، “دره‌کره بس” و “سبزپوشان” است و وجود این سه گسل فعال، استان فارس را جزو چهار استان زلزله‌خیز کشور تبدیل کرده و در ۱۰ سال اخیر آن را جزو مناطق نخست زلزله‌خیز کشور قرار داده است. 

علاوه بر آن در روزهای گذشته زلزله‌های متعددی در کشور رخ داد که میانگین آنها ۴ بوده که در استان‌های “آذربایجان شرقی و غربی”، “سمنان” ، “لرستان”، “کرمان”، “فارس”، “خوزستان” و “هرمزگان” رخ داده است و بر اساس آمارهای ارائه شده بیشترین زلزله‌ها در استان‌های “فارس” و “هرمزگان” ثبت شده است. به‌طوری که در روزهای گذشته مناطقی در فارس شامل “محمله”، “علامرودشت”، “وراوی”، “بیرم”، “قائمیه”، “دوان” و “خان زنیان” لرزیدند. بزرگی این زلزله‌ها بین ۲.۵ تا ۴.۵ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری زمین اعلام شد.

طهمورث یوسفی، مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه جنوب کشور حدود ۸۵ درصد از زلزله‌های فارس را کمتر از ۵ ریشتر می‌داند و با تاکید بر اینکه این استان در ۱۰ سال اخیر جزو مناطق نخست زلزله‌خیز کشور بوده است، گفت: گسل “کازرون” معروف به قطر-کازرون از مناطق “یاسوج”، “نورآباد” و “کازرون” می‌گذرد و به “خلیج‌فارس” و کشور “قطر” می‌رسد، همچنین گسل “دره‌کره‌بس” از منطقه غرب “شیراز” از “خان زنیان” و “دشت ارژن” عبور می‌کند و گسل سبزپوشان مناطقی از “گویم” به طرف “فیروزآباد” را پوشش می‌دهد.

یوسفی همچنین گسل‌های “کازرون” و “کوهمره سرخی” را از جمله گسل‌های فعال استان می‌داند که نسبت به دیگر گسل‌ها فعالیت بیشتری دارند، خاطر نشان کرد: گسل‌های فارس گسل‌های طویلی هستند که به قطعات کوچکتری تقسیم شده‌اند که هر یک از این قطعات ۱۰ تا ۳۰ کیلومتر طول داشته و تا عمق حدود ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری زمین ادامه دارند. هر قدر طول گسل‌ها بیشتر باشد، توان لرزه‌زایی آن  هم افزایش می‌یابد، برای نمونه گسلی به طول ۵۰ کیلومتر توان رخداد زلزله ۶ و نیم ریشتر  را دارد.

طهمورث یوسفی، مدیر مرکز زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی منطقه جنوب کشور در گفت‌وگو با ایسنا به ارتباط رخدادهای لرزه‌ای با تغییر فصول اشاره کرد و گفت: زلزله‌ها در ابتدای فصول سرد و گرم بیشتر می‌شوند و ارتباط مستقیمی با شرایط آب و هوایی دارند، برای نمونه در هفته‌ای که گذشت، هوای فارس سردتر شده و شاهد زلزله‌های متعددی هم بودیم. ولی در عین حال باید تاکید شود که زلزله قابل پیش‌بینی نیست؛ چون نمی‌توان زمان، مکان و بزرگی آن را حدس زد.

به گفته وی درحال حاضر بخش‌هایی از شمال غرب، غرب، جنوب و جنوب شرق استان بر روی گسل قرار دارد و شهرستان‌های “کازرون”، “فیروزآباد”، “فراشبند”، “زرین‌دشت”، “لارستان‌” و… بر روی کمربند زلزله قرار گرفته‌اند.

یوسفی همچنین خاطرنشان کرد: هر چه عمق زلزله زیاد باشد، شعاع آن بیشتر و خسارات ناشی از آن کمتر می‌شود و در حالی که زلزله‌های اخیر شیراز حالت آرام داشته و بیشتر به تغییرات فصلی باز می‌گردند.

علاوه بر استان فارس در لیکک استان کهگیلویه و بویر احمد زلزله‌هایی با بزرگای ۴.۲، ۴، ۳.۱ و ۳ رخ داد و بوئین زهرای استان قزوین بار دیگر زمین‌لرزه‌هایی با بزرگای ۲.۹ و ۳.۸ و بم استان کرمان زلزله ۳ را تجربه کردند.

همچنین فوج لرزه‌های استان آذربایجان شرقی و غربی نیز ادامه داشته است. جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

شنبه ۲ آذر

در شهمیرزاد استان سمنان زلزله‌ای به بزرگای ۴ در عمق ۶ کیلومتری رخ داد. کانون این زمین‌لرزه در ۲۱ کیلومتری شهمیرزاد و ۲۷ کیلومتری مهدی‌شهر استان سمنان و ۲۷  کیلومتری پل سفید استان مازندران بوده است.

در قلعه گنج استان کرمان زلزله ۲.۹، در سرعین استان اردبیل زلزله ۲.۹، در میامی استان سمنان زلزله ۲.۷، در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله‌های ۲.۵ و ۲.۶، در خرم‌آباد استان لرستان زلزله ۲.۵ و در سیلوانه استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید.

در فراشبند استان فارس زلزله‌ای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۲۳ کیلومتری رخ داد و کانون این زمین‌لرزه در ۱۷ کیلومتری فراشبند و۳۳ کیلومتری دهرم استان فارس و ۳۹ کیلومتری بوشکان استان بوشهر گزارش شد.

در قطور استان آذربایجان غربی زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۶ کیلومتری رخ داد و کانون آن در ۱۳ کیلومتری قطور، ۳۰ کیلومتری تازه شهر و ۳۲ کیلومتری سلماس این استان به ثبت رسید.

در لیکک استان کهگیلویه و بویراحمد بعد از یک زمین‌لرزه به بزرگاری ۴.۲ در عمق ۹ کیلومتری زلزله‌های دیگری با بزرگای ۳.۱ در عمق ۸ کیلومتری و ۴ در عمق ۹ کیلومتری به ثبت رسید. کانون این زلزله‌ها در ۱۸ کیلومتری لیکک استان کهگیلویه وبویراحمد و ۲۰ کیلومتری جایزان و ۳۹ کیلومتری آغاجاری استان خوزستان گزارش شد.

کهنوج استان کرمان با زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۸ کیلومتری لرزید که کانون آن در ۱۵ کیلومتری کهنوج و ۳۶ کیلومتری فاریاب استان کرمان و ۳۸ کیلومتری زیارتعلی استان هرمزگان بوده است.

یکشنبه ۳ آذر

در بلداجی استان چهارمحال و بختیاری زلزله ۲.۷، در ایج استان فارس زلزله ۲.۹، در گلباف استان کرمان زلزله ۲.۹، در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۵، در نجف‌شهر استان کرمان زلزله ۲.۶، در علامرودشت استان فارس زلزله ۲.۹، در رباط استان کرمانشاه زلزله ۲.۵ و در قطور استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.

دوشنبه ۴ آذر

در شهمیرزاد استان سمنان زلزله ۲.۶، در قلعه گنج استان کرمان زلزله ۲.۹، در مرند استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۶، در تیتکانلوی استان خراسان شمالی زلزله‌های ۲.۶ و ۲.۸ به ثبت رسید.

در بندر گناوه استان بوشهر بعد از یک زلزله ۲.۹ زلزله دیگری با بزرگای ۳.۶ در عمق ۱۳ کیلومتری و ۳.۵ در عمق ۸ کیلومتری رخ داد. کانون این زلزله‌ها در ۱۸ کیلومتری ترکمانچای، ۲۴ کیلومتری سراب و ۳۲ کیلومتری شربیان بوده است.

در نوشهر استان مازندران زلزله ۳ در عمق ۱۴ کیلومتری به ثبت رسید که کانون رومرکز آن در ۳ کیلومتری نوشهر، ۱۰ کیلومتری چالوس و ۲۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

ترکمانچای استان آذربایجان شرقی با زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید.

سه‌شنبه ۵ آذر

گندمان استان چهارمحال و بختیاری با زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید که کانون آن در ۲۰ کیلومتری گندمان و ۲۵ کیلومتری آلونیه استان چهارمحال وبختیاری و ۲۱ کیلومتری ونک استان اصفهان بوده است.

در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۹، در بروجرد استان لرستان زلزله ۲.۸ و در جزیره هرمز استان هرمزگان زلزله ۲.۹ به ثبت رسید.

محمله استان فارس با زمین‌لرزه‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۷ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۷ کیلومتری محمله، ۱۲ کیلومتری علامرودشت و ۲۵ کیلومتری مهر بوده است.

در علامرودشت استان فارس زمین لرزه‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۱۱ کیلومتری رخ داد و کانون این رخداد لرزه‌ای در ۸ کیلومتری علامرودشت، ۱۱ کیلومتری محمله و ۲۱ کیلومتری مهر این گزارش به ثبت رسید.

بوئین زهرای استان قزوین بعد از یک زلزله ۲.۶ با زمین لرزه‌ای به بزرگی ۳.۸ لرزید و کانون این زلزله در ۱۱ کیلومتری بوئین زهرا و ۴۰ کیلومتری دانسفهان استان قزوین و ۱۸ کیلومتری اشتهارد استان البرز بوده است. زلزله ۲.۹ از دیگر رخدادهای لرزه‌ای این منطقه بوده است.

زلزله ۳.۱ نقده استان آذربایجان غربی از دیگر زمین‌لرزه‌های ۵ آذر بوده که در عمق ۶ کیلومتری و در ۹ کیلومتری نقده، ۱۴ کیلومتری نالوس و ۱۹ کیلومتری اشنویه این استان رخ داد.

چهارشنبه ۶ آذر

در سرپل ذهاب استان کرمانشاه زلزله‌ای در عمق ۶ کیلومتری و با بزرگی ۳.۵ رخ داد که کانون رومرکز در ۱۵ کیلومتری سرپل ذهاب و ۱۷ کیلومتری قصر شیرین این استان بوده است.

در دهاقان استان اصفهان زلزله ۲.۶، در سرخون استان چهارمحال و بختیاری زلزله ۲.۹، در محمله استان فارس زلزله ۲.۸ و در فریدون شهر استان اصفهان زلزله ۲.۵ رخ داد.

پنج شنبه ۷ آذر

در خنج استان فارس زلزله ۲.۷ و در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۶ به ثبت رسید.

بم استان کرمان زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رویداد در ۸ کیلومتری بم،۱۳ کیلومتری بروات و ۳۲ کیلومتری نظام‌شهر این استان بوده است.

سومار استان کرمانشاه زلزله‌ای با بزرگای ۳.۱ در عمق ۷ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این زلزله در ۱۶ کیلومتری سومار و ۵۰ کیلومتری گیلانغرب استان کرمانشاه و ۵۱ کیلومتری زرنه استان ایلام گزارش شد.

لیکک استان کهگلویه و بویراحمد با زمین لرزه‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری لرزید.

قطور استان آذربایجان غربی زمین لرزه‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۲ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۷ کیلومتری قطور، ۳۷ کیلومتری زرآباد و ۳۹ کیلومتری تازه شهر این استان گزارش شد.

جمعه ۹ آذر

در ترکمانچای استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۶ و در رباط پشت بادام استان یزد زلزله ۲.۵ رخ داد.

انتهای پیام/*

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
امراله مهماندوست
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۶
۱- مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از95% از آبی است که دربارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود آرزوی اینجانب از کودکی این بوده است تا جلو مقدار … متر مکعب آبی را که بیش از 95% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه دربخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود را در محلی به نام تنگه بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را با احداث بندی (سدی) خاکی بگیرم اینجانب از اینکه مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از 95% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود سهم خلیجی می شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند ناراضی هستم اینجانب حتی راضی نیستم تا سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از 95% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود سهم خلیجی شود که می خواهند نام آن را به جای فارس به نام جعلی عربی تبدیل کنند اینجانب در نظر دارم با تغییر مسیر سرریز مقدار … متر مکعب از آبی که بیش از 95% از آبی است که در بارندگی ها باعث جاری شدن سیل و طغیان رودخانه در بخش محمله شهرستان خنج استان فارس می شود که از محلی به نام بیدزرد در بالادست روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس جاری می شود را سهم دریاچه فصلی در شهر خنج شهرستان خنج استان فارس نمایم. بعد از آن روستای ابوالفضل (ع) دهستان چاه طوس بخش محمله شهرستان خنج استان فارس را می توان به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.
۲- آرزوی اینجانب از تاریخ 1370/12/22 تا تاریخ 1376/07/30 که کارمند اداره آب و فاضلاب شهری بخش خنج شهرستان لارستان شرکت آب و فاضلاب شهری استان فارس بوده ام یا از تاریخ 1376/08/01 تا تاریخ 1388/12/12 که کارمند شرکت آب و فاضلاب شهری کلان شهر شیراز بوده ام یا از تاریخ 1388/12/13 تا هم اکنون که کارمند امور آب و فاضلاب شهری شهر صدرا شرکت آب و قاضلاب شهری کلان شهر شیراز هستم یا درآینده که دوست دارم تا کارمند امور آب و فاضلاب شهری شهرستان خنج شرکت آب و فاضلاب شهری استان فارس باشم آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری برای شهرهای خنج و فیشور(شهرهای واقع دراطراف دریاچه فصلی کفه خنج) بوده است آرزویم پیگیری احداث تصفیه خانه فاضلاب روستایی برای روستاهای واقع دراطراف دریاچه فصلی کفه خنج بوده است چون با آب مناسبی که از تصفیه فاضلاب شهرها و روستاهای اطراف دریاچه فصلی کفه خنج به دست می آید می شود کمربند سبزی را به طول ۱۸ کیلومتر و عرض ۸ کیلومتری دراطراف مساحت ۱۳۰ کیلومتری اطراف دریاچه فصلی کفه خنج احداث کرد و شهر خنج را به مقصد فصل های پائیزی و زمستانی مسافران از سراسر کشور و فصل های بهار و تابستان پرمحصول تبدیل کرد.
امام علی (ع) می فرمایند : کسی که آب و خاک یعنی نیروی طبیعی دارد و نیروی انسانی خود را برای بهره برداری به کار نمی بندد و با فقر و گدایی می گذراند نفرین و لعنت بر او باد.
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار