رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌وحش استان کرمان خبر داد؛
در شهرستان منوجان در استان کرمان، ردّ پای یک خرس در معرض انقراض مشاهده شد. بنا به گفته‌ی رئیس اداره نظارت بر امور حیات‌وحش اداره کل حفاظت محیط زیست کرمان، این ردّ پا متعلق به «خرس یقه‌هفت» یا همان «خرس بلوچی» است.
کد خبر: ۸۲۰۵۱۵
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰ 05 February 2020

به گزارش تابناک کرمان به نقل از ایرنا، منصور پورسینا در این‌باره گفت: « با وجود ردِ پا و نمایه‌های به جا مانده از یک قلاده خرس سیاه آسیایی در شهرستان منوجان حضور خرس سیاه یقه‌هفت (بلوچی) در مناطق جنوبی استان نیز قطعیت پیدا کرد».

وی بیان کرد: «آثار و نمایه‌های خرس سیاه آسیایی در منطقه نودِژ شهرستان منوجان مشاهده شد».

ردّ پای خرس بلوچی در شهرستان منوجان

مرجان شاکری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان نیز در این‌باره گفت: «گونه‌ی خرس سیاه آسیایی، یک زیرگونه دارد که به گونه‌ی بلوچی خرس‌سیاه معروف بوده و در معرض انقراض است و تا کنون زیرگونه بلوچی خرس سیاه آسیایی تنها در بخشی از نواحی پاکستان و ایران دیده شده بود».

وی افزود: «خرس سیاه بلوچی در استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان مشاهده شده اما در حقیقت اطلاعات ما درباره‌ی عادات و رفتار و جمعیت این حیوان و زیستگاه‌های آن به همراه نقشه پراکنش آن زیاد نیست».

شاکری ادامه داد: «خوشبختانه طی سال‌های اخیر تحقیقات خوبی در مورد این حیوان انجام شده و بر اساس گزارشات واصله از زیستگاه‌های این گونه در استان می‌توان گفت که جمعیت این گونه در حال افزایش است و آموزش و فرهنگ‌سازی جوامع محلی و همکاری آنها با اداره کل حفاظت محیط زیست استان و همچنین تعریف برخی زیستگاه‌های اصلی این حیوان به عنوان مناطق تحت مدیریت در حوزه جنوب استان، نقش بسزایی در افزایش جمعیت خرس سیاه بلوچی یا خرس سیاه یقه هفت داشته است».
وی گفت: «در منطقه نودژ گزارش‌هایی از حضور خرس وجود داشته اما در هفته گذشته این موضوع با مشاهده آثار و نمایه‌های آن توسط محیط‌بانان منطقه، قطعیت پیدا کرد».
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمان اظهار کرد: «آموزش و فرهنگ‌سازی جوامع محلی اصلی‌ترین عامل حفاظت و حراست از انفال الهی است چرا که این جوامع در تقابل مستقیم با حیوانات قرار دارند و آموزش مسائل مربوط به چگونگی کاهش تعارضات و داشتن زندگی امن در کنار این گونه از جانوران می‌تواند باعث کمتر شدن تقابل انسان و آنها شود».

وی حفاظت موثرتر از حیات‌وحش به خصوص حفاظت از گونه‌های در معرض خطر را مستلزم تخصیص اعتبار در راستای آموزش و فرهنگ‌سازی جوامع محلی، افزایش حفاظت فیزیکی زیستگاه‌های حیات‌وحش و در برخی موارد پرداخت خسارت به زیان‌دیدگان ذکر کرد.

انتهای پیام/*

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار