گزارش اختصاصی از تابناک:
سفره خانه سنتی اصولا باید دور از مراکز تولید سر و صدا و تاسیساتی نظیر مراکز آموزش نظامی،بیمارستانها،تعمیرگاههای بزرگ،مدارس و پمپ بنزین باشد.در صورت موافقت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری وجود فضاهای ضروری لازم با حفظ امانتداری و رعایت اصول نگهداری طبق نظر سازمان ذیربط میتوان از ساختمانهای تاریخی کاروانسراها،قلعه و کاخها با مشخصات و متراژ و تاسیسات خاص خود به عنوان سفره خانه استفاده نمود.
کد خبر: ۴۷۳۹۹۲
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۹ 07 August 2017
به گزارش خبرنگار خبرگزاری تابناک،سفره خانه های سنتی علاوه بر اینکه یکی از جاذبه های گردشگری در هر شهری محسوب می شود،می توانند در زمینه اشتغالزایی نیز نقش بسزایی ایفا کنند،موضوعی که بارها توسط مسئولین و صاحب نظران و کارشناسان مسائل اقتصادی بدان پرداخته شده است اما سوال اینجاست که آیا زیر ساخت های لازم و اصولی برای چنین فضایی در شهر ما وجود دارند؟و آیا افرادی که به دنبال چنین فضایی هستند با شناخت علمی و اصولی بدان می پردازند یا اینکه صرفا به ایجاد محلی تفریحی و درآمدزا می پردازند و پس از مدتی تبدیل به قلیان سرا و عرضه فروش قلیان و خارج از چهارچوب سفره خانه سنتی می شود. اصولا آیا نهاد و دستگاه متولی و نظارتی آنها وجود دارد؟و آیا برخوردی قانونی با متخلفین این صنف می شود یا خیر؟

بر اساس اصلاحیه جدید آئین نامه ایجاد،اصلاح،تکمیل،درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها مصوب هیأت دولت،تمامی سفره خانه های سنتی،واحدهای پذیرایی مستقر در پایانه های مسافربری بین شهری و پایانه های مرزی،واحدهای پذیرایی مستقر در گمرک ها،فرودگاه ها،واحدهای اقامتی و پذیرایی مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی و مراکز پذیرایی منفرد بین راهی،مجوز خود را از اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان خود دریافت خواهند کرد.

بنا به اظهار گله مندی بسیاری از شهروندان و گردشگران پاوه از قیمت های نجومی برخی باغ رستوران ها،اماکن تفریحی و سفره خانه های به اصطلاح سنتی شهرستان پاوه با وجود کیفیت پایین خدمات.از حق نشستن چند ده هزار تومانی بر روی سطح سیمانی تا کیفیت پایین غذاها و گرانفروشی!!که تداوم وضعیت حاضر علاوه بر رو گردانی شهروندان ساکن از حضور در این مکان ها،تبلیغات منفی گردشگران را هم در پی خواهد داشت.

همچنین یادآوری این نکته خالی از لطف نیست که بداخلاقی و عدم مهمان نوازی و برخورد مناسب برخی از صاحبان سفره خانه سنتی در طول سالیان گذشته و اکنون با گردشگران،عملا کارکرد یکی از نقاط مهم گردشگری پاوه را تضعیف کرده است.

رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری پاوه در این خصوص به خبرنگار تابناک گفت:سفره خانه سنتی تعریفی دارد که به آن دسته از واحدهای پذیرائی اطلاق میشود که بنای ساختمان آن الگـو گرفته از معماری اصیل ایرانی اسلامی بوده و نسبت به ارائه خدمات و سـرو اغذیـه و اشـربه سـنتی ایرانی مبادرت مینمایند.

هادی شریفی افزود:طبق این تعریف و ضوابط خاص سفره خانه سنتی که تابع درجه بندی مشخص است در شهرستان پاوه تا به امروز هیچ نوع سفره خانه سنتی که مجوز از اداره میراث فرهنگی و گردشگری داشته باشد نداریم و در مناطق و جاهایی که برخی افراد اسم قهوه خانه سنتی استفده میکنند خلاف و طبق قانون پیگرد قانونی دارد

وی در ادامه افزود:افرادی که متقاضی راه اندازی و احداث سفره خانه سنتی هستند می توانند با مراجعه به اداره میراث فرهنگی و گردشگری پاوه از تسهیلات مربوطه طبق تیپ بندی سفره خانه اقدام لازم را بکنند.

حال با این توضیحات و طبق گفته های رئیس میراث فرهنگی و گردشگری روشن و مبرهن است که در شهرستان پاوه هیچ نوع سفره خانه سنتی وجود ندارد چرا که باید تابع یکسری قواعد و آیتم های مشخصی باشد و نظارت و پیگیری این واحدها صنفی محسوب می شود که در حیطه اداره صنعت،معدن و تجارت،اتاق اصناف و بهداشت محیط می باشد. 

گفتنی است احداث و راه اندازی سفره خانه سنتی باید دارای شرایط ذیل باشد:زیر بنای سفره خانه/درجه سه: حداقل زیر بنای کلیه ی فضاهای فیزیکی سفره خانه (شامل سالن پذیرایی، آشپزخانه، فیلتر بین سالن و آشپزخانه،شربتخانه، انبار مواد مصرفی،سردخانهها،ظرفشویی، لاکر کارکنان،اتاقک البسه مهمانان، دفتر مدیر، سرویسهای بهداشتی عمومی، نمازخانه، موتورخانه و پارکینگ)برحسب درجه برابر است با۳۵۰ مترمربع در کلان شهرها با موافقت کمیسیون فنی تغییر مساحت سفره خانه های سنتی امکان پذیر می باشد.

درجه دو: حداقل زیر بنای کلیهی فضاهای فیزیکی سفرهخانه برحسب درجه برابر است با ۴۸۰ مترمربع

درجه یک:حداقل زیر بنای کلیهی فضاهای فیزیکی سفرهخانه برحسب درجه برابر است با ۵۵۰ مترمربع نمای ساختمان- سر درب ورودی- درب ورودی سفرهخانه یک - دو - درجه سه نمای ساختمان سفره خانه کاملاً از تزئینات معماری سنتی اصیل ایرانی و اسلامی و بر اساس سبک معماری آن دوره و ترجیحاً منطبق با اقلیم منطقه، طراحی و ساخته شود.

نمای معماری ساختمان سفره خانه و بخصوص سر درب ورودی آن باید با تزئینات معماری سنتی ایرانی (از قبیل آجرکاری،کاشیکاری،آینه کاری و گچبری) بوده و بر اساس سبک معماری،مطابق با اقلیم منطقه باشد.در طراحی سفرهخانه،پنجرهها باید بر اساس شرایط اقلیمی هر منطقه از جنس متناسب با معماری منطقه باشد.

گزارش ازصهیب زربان
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار