به گزارش
تابناک یزد، علیاکبر حدادزاده در جلسه کمیته ارتقای بهداشت شیرخام استان یزد با بیان اینکه مصرف شیر به عنوان شاخص کلیدی رشد و توسعه جامعه محسوب میشود، اظهار داشت: سرانه مصرف شیر در استان یزد بین 60 تا 75 کیلوگرم است.
مدیرکل دامپزشکی یزد با اشاره به انتقال 40 درصد از بیماریها انسان از طریق دام گفت: هرچه کیفیت شیر بالاتر برود محصولات لبنی مناسبتر با ماندگاری بیشتر تولید میشود.
حدادزاده با اشاره به نقش موثرمصرف شیر در کاهش بسیاری از بیماریها افزود: بیش از 65 درصد از فرآوردهای خوراکی در کشور به فرآوردهای شیری اختصاص دارد.
وی ارتقای سطح بهداشت شیرخام، کاهش بار میکروبی شیرخام و حذف عوامل بیماریهای مشترک دام و انسان را از جمله اهداف و برنامههای دامپزشکی استان یزد در جهت ارتقای کیفیت شیرخام در استان عنوان کرد.
وی با اشاره به تولید 190 هزار تن شیر در استان یزد، در سال گذشته تصریح کرد: روزانه بیش از 193 تن شیر از استان یزد به خارج از استان صادر میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد عنوان کرد: در استان یزد 37 ایستگاه جمع آوری شیر وجود دارد که از این تعداد ایستگاه بیش از 281 تن شیر جمعآوری میشود.
حداد زاده حمل و نقل صحیح شیر، استانداردسازی ایستگاههای جمعآوری شیر، سلامت دام، بهداشت دام و دوشیدن صحیح شیر را از جمله اقدامات موثر در جهت کاهش بار میکروبی شیرخام در استان عنوان کرد.
وی با بیان این مطلب که بارمیکروبی شیر به منظور آلودگی شیر و عدم استفاده از آن نیست افزود: نمونهبرداریهای دورهای از سال 89 تا کنون، انجام آزمایشات دورهای، برگزاری کارگاههای آموزشی مسئولان فنی و آموزش دامداران استان یزد از جمله برنامه و اقدامات اداره کل دامپزشکی استان یزد در جهت تأمین سلامت بیشتر شیرخام در استان است.